Användarupplevelsen är otroligt viktig att jobba på. Den förkortas ibland UX, och det handlar om hur man som användare upplever en app, hemsida eller liknande. Eftersom det finns många konkurrenter på den digitala marknaden är det otroligt viktigt att man ser till att de användare man har är nöjda med hela sin upplevelse. Det kan handla om allt som användaren ser, men även sådant som är bakom kulisserna som gör att hemsidan eller appen är snabb och inte laggar. I följande inlägg kommer du att kunna läsa lite mer om den här termen och hur man kan jobba med den rent praktiskt om det är så att du driver en hemsida eller en applikation. Det är många saker som man ska tänka på och om du efter att du har läst det här inlägget känner att du inte riktigt vet hur man ska jobba med detta finns det såklart experter som du kan ta hjälp av.

En kombination av affär, teknik och användarupplevelse

När det kommer till att bygga sin profil online finns det tre viktiga saker som man bör tänka på. Först handlar det om själva affären. Oavsett om det är så att du driver en blogg eller en webbutik handlar det om att få igång en verksamhet på något sätt. Väldigt många casinon online har snappat upp hur man får en bra kombination av de tre benen som krävs för att man ska få en framgångsrik hemsida, nämligen en jämn balans mellan affären, tekniken och användarupplevelsen, besök sidan här för få inspiration.

Konkreta exempel som man kan göra

Det finns alltså saker som man kan göra som användaren ser direkt när de går in på hemsidan, medan det kan finnas andra saker som är mer i bakgrunden men som gör hela upplevelsen mycket bättre. Det kan till exempel handla om att man har bilder som är anpassade till webben. Om de inte är det så kan det leda till att hemsidan blir långsam, och som användare på en hemsida vet man att det är bland det tråkigaste som finns när man måste sitta och vänta på något som laddas. Gör en undersökning för att se hur pass optimerad din hemsida är för att du ska kunna hitta de luckor som gör din hemsida mindre användarvänlig.

Snabbt och enkelt

Att allting på din hemsida ska vara anpassat för webben leder till att det går snabbare att ladda innehållet. Och det ska även vara enkelt att kunna öppna hemsidan. Tänk på att om du har ett svårt namn på din hemsida kan det vara svårt för folk att hitta den även om de använder sig av en sökmotor. Det du kan göra är att du styr hemsidor eller jobbar aktivt med SEO för att din hemsida ska hamna högt upp i listorna även om det skulle råka vara så att någon kanske skriver fel.

Navigera utan problem på en sida

När det kommer till att navigera på en hemsida är också detta något som är viktigt för att upplevelsen hos användaren ska bli så bra och positiv som möjligt. Detta kan man dels göra genom att ha en bra meny med tydliga kategorier och dels kan man sedan komplettera genom att ha en karta över hemsidan längst ner på sidan. Det är många sidor som väljer att ha allting listat längst ner och det är numera något som de flesta känner till, vilket leder till att det är det enklaste sättet för att underlätta för dina användare och besökare.

Design för webben

När det kommer till UX är det även otroligt viktigt att de som besöker sidan känner att det finns en tilltalande design. Det kan handla om sådana saker som hur många pixlar det är på bilderna, till hur färgerna passar ihop med varandra. Det är otroligt viktigt och just därför finns det ett särskilt yrke och om man vill ha hjälp av en expert med detta kan man också få det. Det är lika bra att se till att det blir gjort bra direkt så att man slipper sitta och skämmas när man väl ska lansera hemsidan. Dessutom kostar det i dagsläget inte mycket att få hjälp med de här sakerna.

Mobilanpassad design

När det kommer till design som anpassar sig till mobilen är det i dag väldigt viktigt eftersom fler och fler människor väljer att göra alla sina ärenden på nätet genom mobilen istället. En enkel sak är att det ska finnas en version av hemsidan som gör att när du öppnar den i mobilen så är texten anpassad.

Bra UX kan leda till

Om du jobbar med UX och lyckas med detta så kan det leda till nöjda och återkommande kunder. Som sagt, även om det är en blogg du driver så vill du ju att dina besökare ska trivas och tycka att sidan är snygg.