göra hemsida

kan göra egen hemsida själv, och varför? Några ord för att sparka igång dej.

Egen hemsida

innan du väljer webbhotell, läs vår jämförelse.

Jämför olika Webbhotell

för alla sorters hemsidor, bara att ladda ner och börja använda. Vårt lager uppdateras ständigt! Coola, trändiga, strikta hemsidemallar

Gratis hemsidemallar

som man kan ha på sin egen hemsida. Script man kan klistra in var man vill. Här finns mycket coolt!

Hemsidefunktioner till DIN hemsida

och vanliga frågor om bygga hemsida. Mycket How-To.

Läs här

som saknar motstycke. Vi har helt enkelt samlat allt som behövs och lite till. HTML, CSS, Java, tips och tricks...

KodBibeln

ScriptBibeln

FlashBibeln

varsågod...

Klicka här för att något av de gratis webbredigerings-verktyg vi lyckats rota fram. Nedladdningen startar direkt. KompoZer En flitigt använt webredigerings verktyg. Gratis, WYSIWYG, och många smarta funktioner. Läs mer om KompoZer på dess hemsida. PageBreeze Gratis WYSIWYG Editor, rekomenderas varmt. Läs mer om PageBreeze på dess hemsida.
fler användbara program som kommer underlätta för dej när du ska göra din egna hemsida. Ett FTP-program är ett program som används för att kopiera en hemsida som du har byggt på datorn, upp till servern så att den hamnar ute på internet. Classic FTP En FTP för de enklaste uppgifterna. Laddar upp dina filer och gör det den ska. Läs mer Här FileZilla Ftp-klienten som brukar komma högt upp i rankningarna. Här är FileZillas hemsida.

Bildspel / picture slideshow


Här hittar du script till olika fräcka bildspel som du kan ha på din egen hemsida, picture slideshows. De flesta kommer som färdiga script som man får lägga på sin server och länka till från sin hemsida, eller som klipp-och-klistra script som man lägger in i själva hemsidans kod, med länkar till de bilder som ska slidas. Undrar du något så är själva prosessen alltid ordentligt beskriven på scriptens egna hemsidor!

 

http://www.catswhocode.com/blog/top-10-javascript-slideshows-carousels-and-sliders

  • CatsWhoCode
    Här finns en samling på 10 st olika bildspel / slideshow script (JavaScript) som man kan sätta på sin egen hemsida, med beskrivning hur det implementeras och varieras.
  • Kizoa
    Här kan man lägga upp sina bilder och skapa ett bildspel eller fotoalbum som man sän kan bädda in på sin egen hemsida eller blog.
  • Visual SlideShow
    Har ett program som man kan ladda ner gratis från deras hemsida som låter dej skapa ett fotoalbum på datorn, så skapar den en websida av det som man kan lägga ut. Enkelt och smidigt och med många funktioner. Du kan även ladda ner programmet bland våra hemsideprogram

Sponsrar coola hemsidefunktioner


Flash CS5 Grunder

Teori och praktik

Hur man skapar animeringar, spel, film eller interaktiva webbplatser. Både stora projekt, men även om du bara vill göra banners eller snygga rörliga knappar t.ex.

 

Har du tips på fler coola hemsidefunktioner vi kan lägga till i vårt galleri? Skriv en rad Hit med en länk till vad du nu vill lägga till i vårt galleri. Allt för att alla ska kunna skapa snygga och coola hemsidor gratis!