Startsidan

gör egen hemsida, och varför? Några ord för att sparka igång dej.

Läs här

du väljer webbhotell, läs vår jämförelse.

Läs här

för alla sorters hemsidor, bara att ladda ner och börja använda. Vårt lager uppdateras ständigt! Coola, trandiga, strikta hemsidemallar

Till Mall-lagret

som man kan ja på sin hemsida. Script man kan klistra in var man vill. Här finns mycket coooolt!

Coola hemsidafunktioner

och vanliga frågor om hemsidesnickrande. Mycket How-To.

Läs här

som saknar motstycke. Vi har helt enkelt samlat allt som behövs och lite till. HTML, CSS, Java, tips och tricks...

KodBibeln

ScriptBibeln

FlashBibeln

varsågod...

något av de gratis webbredigerings-verktyg vi lyckats rota fram. Nedladdningen startar direkt. KompoZer En flitigt använt webredigerings verktyg. Gratis, WYSIWYG, och många smarta funktioner. Läs mer om KompoZer på dess hemsida. PageBreeze Gratis WYSIWYG Editor, rekomenderas varmt. Läs mer om PageBreeze på dess hemsida.
fler användbara program som kommer underlätta för dej när du ska göra din egna hemsida. Ett FTP-program är ett program som används för att kopiera en hemsida som du har byggt på datorn, upp till servern så att den hamnar ute på internet. Classic FTP En FTP för de enklaste uppgifterna. Laddar upp dina filer och gör det den ska. Läs mer Här FileZilla Ftp-klienten som brukar komma högt upp i rankningarna. Här är FileZillas hemsida.

Vill du ha en egen live-chat eller support-chat på din hemsida?

Då behöver det inte vara svårare än så här... Här nedan får du några olika att välja mellan. Samtliga listade här är gratis eller har gratis-alternativ, samt är enkla att installera. Det man i regel får om man betalar för tjänsterna är fler alternstiv, utseenden, operatörsklienter för olika plattformar (så att man kan chatta tillbaka via annat än browsern, d.v.s genom Windows, Android eller Iphone applikationer) m.m. Kika igenom dem för att se vilken som passar dej bäst.


 • Chatango
  Liten gratis chat där du kan välja om du vill ha en Grupp-chat eller en personligare 1 on 1 privat-chat.
 • Chat4Support.Com
  Bland de mer avancerade chat-lösningarna så är den här bland de billigaste och har hela 60 dagars trial, men ingen helt gratis, varaktig lösning... Men listar den i alla fall. Man laddar ner och installerar ett program på sin dator, och i det programmet genererar man den HTML-kod man ska klippa in på sin hemsida.
 • BoldChat.Com
  Ytterligare en variant, jag har inte hittat nån tidsbegränsing på denna. En välrenomerad chat-mjukvara.
 • EverywhereChat.Com
  Ett full-window-sized flash baserat chat gränssnitt som ger lite vibbar från mIRC. Det är bara att välja vilken typ af chat man vill ha, hur den ska se ut och köra igång. Man kan ställa in hur stort chat fönstret ska vara, samt om man vill att listan över närvarande personer ska vara synlig m.m.
 • JWChat.Org
  En AJAX utvecklad chat lösning som vilar på JavaScript och HTML, vilket innebär att hela koden till chatten kommer ligga på din egen server. Installationen är inte svår, man kan behöva ändra några serverinställningar (antingen själv, eller via webbhotell-supporten) för att det ska fungera helt. Heeelt gratis!Lägger till fler när jag hittar dem.