Lägg den här sidan till dina favoriter
egen hemsida

gör egen hemsida, och varför? Några ord för att sparka igång dej.

Egen hemsida

du väljer webbhotell, läs vår jämförelse.

Jämför webbhotell

för alla sorters hemsidor, bara att ladda ner och börja använda. Vårt lager uppdateras ständigt!

Gratis hemsidemallar

som man kan ha på sin hemsida. Script man kan klistra in var man vill. Här finns mycket coooolt!

Coola hemsidefunktioner

Om du ska starta eget så kan vi guida dej genom den enklaste vägen att göra det.

Starta eget

som saknar motstycke. Vi har helt enkelt samlat allt som behövs och lite till. HTML, CSS, Java, tips och tricks...

KodBibeln

ScriptBibeln

FlashBibeln

varsågod...

Vi har skrapat ihop en hel hög med olika lösningar för dej som vill interagera med dina besökare. Skaffa en egen gratis live-chat till din sajt Här... Gratis, och så enkelt det kan bli.

Ni har väl inte missat att vi lagt till beskrivningarna för att skaffa en massa "gilla"knappar till din egen hemsida. Knappar till FaceBook, Twitter och Googles +1 knapp kan alla pryda din egen snygga hemsida. Titta in till våra hemsidefunktioner...

Nu kan ni som vill även få ett horoskop på din egen hemsida. Kul, och gör din sajt mer levande. Jätte enkelt, beskrivs även det inna bland våra coola hemsidefunktioner...

Ladda ner gratis hemsideprogram

Webbredigerare, FTP program, hemsideprogram. Ladda ner Gratis!

Jämför de billigaste webbhotellen här, funktioner, pris...

Om man inte känner för att använde de program för att göra hemsidor som följer med online hos det webbhotell man använder, eller om man känner att man vill ha lite närmare till HTML koden, Kanske för att man vill klistra in nån av våra coola hemsidefunktioner på sin sajt. Vilket är då det bästa hemsideprogrammet? Prova dej fram! Dessa program är enkla och bra... Och såklart GRATIS:

  • KompoZerLadda ner. En flitigt använt webredigerings verktyg. Gratis, WYSIWYG, och många smarta funktioner. Läs mer om KompoZer på dess hemsida.
  • PageBreezeLadda ner. Gratis WYSIWYG Editor, rekomenderas varmt. Läs mer om PageBreeze på dess hemsida.
  • Classic FTPLadda ner. En FTP för de enklaste uppgifterna, gratis. Laddar upp dina filer och gör det den ska. Läs mer Här
  • FileZillaLadda ner. Ftp-klienten som brukar komma högt upp i rankningarna. Jag använder själv denna till min egen hemsida. Även denna är såklart gratis. Här är FileZillas hemsida.
  • Visual SlideShow Ladda ner. Här kan du ladda ner programmet Visual SlideShow till din egen dator. Med det programmet kan du skapa ett bildspel som sedan görs om till en färdig websida, programmet är helt gratis och har många inställningar och valmöjligheter. Här är Visual SlideShows egen hemsida för mer information.
  • Artisteer 3.1 Ladda ner. Länk till nedladdning av gratisversionen av Artisteer. Artisteer är ett mycket smidigt program som skapar egna hemsidemallar. Finns översättning till svenska i programmet. Detta program är VÄRT! Skapar färdiga hemsidor.
  • Paint.NET 3.5.1Ladda ner. Ett av de bästa bildbehandlingsprogrammen är faktiskt gratis, och det heter Paint.NET... Man kan säga att det är ungefär som en vidareutveckling av det gammla Windows-Paint. Du kan läsa mer om Paint.NET Här...
  • WinZip 14.5 - Svenska Ladda ner. WinZip på svenska. Ett program för att packa upp komprimerade filer. Kan behövas om någon av filerna du laddar ner är i ZIP-format. En del av programmen här ovan är det, liksom våra gratis hemsidemallar. Mycket enkelt att använda. Här finns även WinZip 16.5 - Engelska
  • Epicraft FAKTURA 2.4Ladda ner. Ett enkelt Faktura program på Svenska. Precis det som behövs om du vill slippa klia dej i huvudet alltför mycket. Håll koll på kunder, varor, fakturor m.m. med Epicraft Faktura på svenska. Ladda ner med länken här ovan eller från deras egen hemsida. Man kan lägga in sin egen logga m.m...

Genom att surfa runt på nätet kan du skaffa dej en uppfattning om hur du vill att din egen hemsida ska se ut. Skissa lite med papper och penna, sen är det bara att sätta igång. Vi finns kvar här så länge. Lägg gärna till oss som i dina Favoriter Sen är det bara att läsa vår jämförelse av marknadens billigaste webbhotell för att se vilket som passar. Så sätt igång, dax att göra hemsida!!!

Vilket hemsideprogram som är det bästa? Jaa därom tvistar de lärde. Om man vill så finns det program för 1000-tals kronor som har så många funktioner så man blir gråhårig. Programmen här är gratis, testade och välkända. Om du vill kan du ladda ner alla hemsideprogram här och prova dej fram genom att redigera samma hemsida med de olika hemsideprogrammen / webbredigerarna för att se vilket som passar dej!

Böcker om Webbprogrammering på BOKUS

Webbdesign

av Iréne Friberg

Spiralbunden lärobok som varvar teori och praktik.

Webbdesign - Budskap, form & Teknik

provläs gärna boken

En bok som lägger mycket fokus på att bygga en webbplats för den tänkta användaren.

HTML, XHTML and CSS

Uppslagsverket

Detta är en bok som pedagogiskt behandlar alla delar av webprogrammering, som ger exempel, belyser fallgropar, och är helt oumbärlig om ska göra mer än en hemsida.