Göra egen hemsida

du väljer webbhotell, läs vår jämförelse.

Läs här

 

för alla sorters hemsidor, bara att ladda ner och börja använda. Vårt lager uppdateras ständigt!

Till Mall-lagret

 

som man kan ha på sin hemsida. Script man kan klistra in var man vill. Här finns mycket coooolt!

Coola hemsidefunktioner

 

och vanliga frågor om hemsidesnickrande. Mycket How-To.

Läs här

 

som saknar motstycke. Vi har helt enkelt samlat allt som behövs och lite till. HTML, CSS, Java, tips och tricks...

KodBibeln

ScriptBibeln

FlashBibeln

varsågod...

något av de gratis webbredigerings-verktyg vi lyckats rota fram. Nedladdningen startar direkt. KompoZer En flitigt använt webredigerings verktyg. Gratis, WYSIWYG, och många smarta funktioner. Läs mer om KompoZer på dess hemsida. PageBreeze Gratis WYSIWYG Editor, rekomenderas varmt. Läs mer om PageBreeze på dess hemsida.
fler användbara program som kommer underlätta för dej när du ska göra din egna hemsida. Ett FTP-program är ett program som används för att kopiera en hemsida som du har byggt på datorn, upp till servern så att den hamnar ute på internet. Classic FTP En FTP för de enklaste uppgifterna. Laddar upp dina filer och gör det den ska. Läs mer Här FileZilla Ftp-klienten som brukar komma högt upp i rankningarna. Här är FileZillas hemsida.
 

 

Vi har samlat all kunskap om hemside snickrade...

Vårt mål är att du här ska hitta allt som behövs för alla hemsideprojekt.

 

 

Här ser du hur enkelt det är att själv göra en hemsida. För de allra flesta projekt behöver du inte mycket mer kunskaper än du redan har om du t.ex. bara kan hantera Windows och Office någorlunda. Här finns hjälpmedlen och guiderna.

 

Här finns också hjälp och instruktioner för de som vill fördjupa sina hemsidor lite mer. Kodbibliotek och guider för HTML, CSS, Java, PHP m.m. För den oinvigde kan jag meddela att de nämnda förkortningarna är de programmerings-språk man använder sej av på internet. Bakom kulisserna är en hemsida faktiskt bara en massa programmerings-taggar. Instruktioner som berättar för din webbläsare att här ska det vara en logga, den ska vara si-o-så stor, ha den-eller-den ramen, samt att under bilden ska det stå en rubrik av medelstorlek, placerad i centrum... bla bla bla...

 

Du som ska göra en egen hemsida har i regel två val:

  • Enklast: Öppna ett webbhotell på One.com eller SurfTown.se När du har ett konto där så får du ett antal mallar att välja mellan som täcker de flesta behoven. Sen finns ett program inbyggt i Webbhotellet där man kan redigera mallen man har valt. Ändra rubriker, text och bilder. Lägga till undersidor, lägga upp bilder, kort sagt fungerar det ungefär som Windows Word. Med detta alternativ behöver man över huvudtaget inte ens se HTML-kod.
  • Alternativ två: Välj en mall i vårt bibliotek. Ladda ner en av de gratis webbredigeringsverktygen vi tillhandahåller. Redigera, förbättra, skriv in din text och så vidare, sen är det bara att ladda upp till webbhotellet.