Lägg den här sidan till dina favoriter
göra egen hemsida själv

gör egen hemsida, och startar eget? Några ord för att sparka igång dej.

Egen hemsida

innan du väljer webbhotell, läs vår pris jämförelse.

Billiga webbhotell

för alla sorters hemsidor, bara att ladda ner och börja använda. Vårt lager uppdateras ständigt!

Gratis hemsidemallar

som man kan ha på sin hemsida. Script man kan klistra in var man vill. Här finns mycket coooolt!

Coola hemsidefunktioner

som saknar motstycke. Vi har helt enkelt samlat allt som behövs och lite till. HTML, CSS, Java, tips och tricks...

KodBibeln

ScriptBibeln

FlashBibeln

varsågod...

något av de gratis webbredigerings-verktyg, hemsideprogram, faktura program och andra program som är bra när man ska göra hemsidor. Nedladdningen startar direkt. KompoZer En flitigt använt webredigerings verktyg. Gratis, WYSIWYG, och många smarta funktioner. Läs mer om KompoZer på dess hemsida. PageBreeze Gratis WYSIWYG Editor, rekomenderas varmt. Läs mer om PageBreeze på dess hemsida.

Den enkla vägen till att starta eget företag:

Att starta eget företag kan vara enkelt, det gäller bara att hitta runt allt som krånglar till det. För har du en idé så kan du faktiskt ganska enkelt skaffa dej en F-skattesedel och köra igång. Enskild firma som det heter om du har tänkt att jobba som "egen" behöver inte ens kosta nånting att starta upp. Det som kostar (om du vill, du kan hoppa över det, eller göra det senare) är OM du vill registrera ditt företag på Bolagsverket för att skydda ditt företagsnamn.

Beskrivet i några meningar kan man säga att den enkla vägen till att skaffa egen firma och F-skatt är: *Skaffa dej en e-legitimation. *Registrera dej och ditt blivande företag på Verksamt. *Skaffa en hemsida, gå till ett av webbhotellen för att se om den webb-adress du vill ha är ledig* Sen är det bara att tuta och köra. Här nedanför kan du ladda ner gratis FAKTURA program, läsa om hur du som företag gör avdrag för RUT och ROT m.m.

  • Har du en idé om nått nytt finns ingen tid att förlora. Men, steg ett är att sätta sej med papper och penna och skissa fram en företagsidé, verksamhetsbeskrivning, en business plan. Detta kan låta lite svävande, men det krävs faktiskt en sådan nedskriven för att ditt företag ska bli godkänt.
  • Broschyrer? Här: Enskild firma MÅSTE du som sagt INTE registrera på bolagsverket. Men, Bolagsverket har mycket bra information. Ladda ner deras broschyr STARTA EGET... eller STARTA EGET - Lättläst
  • En sista grej bara. Idag är ju det allra viktigaste att man syns på nätet. Ha det i åtanke när du väljer företagsnamn. Ska du undvika Å, Ä, Ö i företagsnamnet? Njaäe, inte igentligen. Måste företagsnamnet och webb adressen vara samma? Nej det måste det inte. Men det kan vara samma, eller så kan det vara en förkortning, eller så kan webb adressen vara en produkt eller tjänst som du ger / säljer. Här finns vår webbhotells jämförelse. Tänk även på att om du reggar hemsidan som privatperson blir det oftast billigare
  • Redo? Då kör vi. Har du e-legitimationen redo så är det bara att surfa in på VERKSAMT.SE och låta sej guidas. Med sin e-legitimation kommer man in och kan registrera sitt företag. Väl inne på Verksamt så är det så finurligt att man får svara på frågor om företag man ska starta, så genererar Verksamt en färdigskriven ansökan, som man kan skriva under och skicka in med hjälp av e-legitimationen. Om man bara vill se hur det funkar att ansöka om F-skatt så kan man gå in på Verksamt, bläddra igenom frågorna utan att skicka in en ansökan. De frågor man svarat på sparas tills nästa gång du loggar in, även om du inte svarar klart på alla frågor.
  • Sen då? Då är det bara att köra. I listan nedan följer information och program som kan vara bra att ha för dej som egen företagare:
  1. Enkelt gratis FAKTURA program Precis det som behövs om du vill slippa klia dej i huvudet alltför mycket. Håll koll på kunder, varor, fakturor m.m. med Epicraft Faktura på svenska. Ladda ner från deras HEMSIDA, eller ladda ner version 2.4 HÄR
  2. RUT och ROT eller Husarbete som det också kallas kan du läsa om på Skatteverket, på RutAvdrag.se, eller kanske på Wikipedia...

Genom att surfa runt på nätet kan du skaffa dej en uppfattning om hur du vill att din egen hemsida ska se ut. Skissa lite med papper och penna, sen är det bara att sätta igång. Vi finns kvar här så länge. Lägg gärna till oss som i dina Favoriter Sen är det bara att läsa vår jämförelse av marknadens billigaste webbhotell för att se vilket som passar. Så sätt igång, dax att starta eget!!!

Böcker om Webbprogrammering på BOKUS


Sökmotor Optimering for dummies

senaste upplagan med alla tips & trix

Sökmotorer ändrar ständigt sina rutiner för hur hemsidor ska rankas, ligg steget före & klättra i Google. Första tipset: SÄTT IGÅNG!


Enkel webbplats för Egenföretagare och Föreningar

eller...

Hur författare, artister, bostadsrättsföreningar, idrottsföreningar, scoutkårer och andra enkelt och med små kostnader kan skapa en webbplats med WordPress m.m.

Prova nya
eBokus för Android! Rekomenderas varmt